איך להפוך את המשרד שלכם למקום שמח יותר

בסביבת עבודה שמחה יותר אנשים באים לעבודה עם תחושה של סיפוק ושל הרגשה שבמקום כזה לא ייתנו להם להתעצבן על חוסר יעילות ועל יחסי עבודה גרועים אלא יתקנו זאת הרבה קודם. אבל לא רק עבודה מאורגנת טוב יותר והתנהלות תקינה של מנהלים וקולגות הופכים משרד לשמח יותר, אלא גם תנאים שונים שיכולים לשפר את המקום. משרד שמח יותר הוא משרד פרודוקטיבי יותר, מקום שיש בו אווירה חרוצה של עשייה ושל התחשבות, וגם דאגה לנושאים שונים מסביב לרווחת עובד, כמו עיצוב פנים למשרד שיהיה נוח מספיק וגם אסתטי או התחשבות בתנאי הסביבה. יש רעיונות נוספים שיכולים לסייע לכם להיות יותר מרוצים ושבעי רצון מהעבודה שלכם ומהעובדים שלכם, אם רק תשתפו אותם בכך שאתם שואפים לשפר את האווירה במשרד. בינתיים, לפני שתקבלו מהם רעיונות כיצד להפוך את המשרד לשמח יותר, הנה כמה אמצעים ורעיונות שיכולים לסייע לכם בינתיים.

הפעלות במהלך יום העבודה

יש הפעלות שאי אפשר להכחיש את ההשפעה הנהדרת שלהן על מצב הרוח ועל הנמרצות ל העובדים, וזה כולל הפעלות כמו שיעורי יוגה, מדיטציה, צ'י קונג וטאי צ'י וכל מה שאפשר לעשות במשך 30 דקות מבלי לשבש יותר מדי את העבודה במשרד. אפשר גם לשלוח את העובדים בקבוצות בכל פעם אם מדובר במספר גדול וחייבים לאייש את כל העמדות, אבל אין ספק שזה תורם מאוד לרענון של עובדים והזרמת הדם יחד עם הריכוז המשופר. זה יכול להיות באמצעות הפסקה במהלך היום או בסופו או אפילו להתחיל את העבודה בצורה כזאת בפעילות גופנית מתונה שעוזרת לאנשים להתמקד טוב. לחילופין, אפשר ליזום גם הפעלות נמרצות למטרות בריאות כמו שיעור זומבה או ריקוד, משום שריקודים מזרימים לא רק אנדורפינים אלא גם דופמין והורמונים שקשורים בשביעות רצון בכלל, מה שגורם לאנשים לחייך יותר ולחזור למשרד שמחים.

מדיטציה, מיינדפולנס וכל מה שקשור לשיפור יחסי אנוש

באותה מידה, גם מדיטציה יכולה לחולל פלאים במקרים כאלה ולכן מומלץ לתת לעובדים פינה שקטה שבה יוכלו לשבת בשקט 20-30 דקות כדי לעשות מדיטציה על מנת להתרכז מחדש אחרי שעת של עבודה מאומצת. ידוע שלאחר שיוצאים מהשעות המרוכזות בעבודה כזאת ומרעננים את המוח במדיטציה שמשחררת לחצים ומתחים אפשר אפילו לשפר את היכולות להתמודד טוב יותר עם פתרון בעיות בצורה יצירתית. המדיטציה מעולה לשחרור מתיחות שנגרמת הן מהעבודה והן מהחיים האישיים ולכן העובדים שמתרגלים אותה יפיקו מכך הרבה מאוד תועלת גם ברמה האישית. כשהעובדים מרגישים טוב יותר הם מחייכים יותר, משפרים את התקשורת ביניהם וגם מאפשרים לאנשים לשתף פעולה טוב יותר בסיעור מוחות ללא מתיחות מיותרת. כל יחסי האנוש משתפרים במידה רבה ומאפשרים ממילא לשמוח יותר, לחייך, להקליל את האווירה וגם להתחשב יותר אחד בשני. זהו שיפור ניכר שעוזר מאוד לעובדים גם להתייחס אחרת למקום העבודה ולסייע להם לשפר את המקום.

חשיבה מחדש על עיצוב פנים למשרד

עקרונית, ולוגית, אם יש צורך ברעיונות להפוך אווירה במשרד לשמחה אז כנראה שיש משהו בעיצוב הפנים שאינו עובד לכם וכדאי מאוד לשפר אותו, או פשוט להחליף. אפשר לשאול את העובדים עצמם ולבקש מהם להשתתף בסיעור מוחות כדי להבין מה לא עובד ומה יכול לעזור לכם לשנות אווירה. יכול להיות שהם מדברים על עיצוב פנים למשרד שיכול לשפר את המצב בינם לבין עצמם ולא גילו לכם. גם כאשר יש שיחות כאלה הרי לא נהוג בדרך כלל להעלות בעיות כאלה, אם אינן אקוטיות ומשבשות את העבודה עד כדי מפגע של ממש. יכול להיות גם שהכוונה המקורית שלכם הייתה טובה כאשר עיצבתם משרד כראות עיניכם וכמיטב יכולתכם, אבל הגיע הזמן לעשות שינוי כלשהו כדי שזה יורגש גם במצב הרוח ובנכונות של עובדים להראות זאת. הדבר החשוב ביותר הוא לא לעשות זאת לבד ללא מעצבי פנים שלומדים את המשרד שלכם, את התנהלות השגרה, את המקומות שבהם יש יותר נטייה להתאסף ואת המקומות המבוזבזים שבהם לא נהוג לשבת משום שלא נעים שם או פשוט לא תוכננו נכון. יש לכל משרד פוטנציאל אדיר להפוך לפנינה עיצובית, כך שלא כדאי לוותר על כך.

איך עיצוב פנים למשרד יכול להיות שמח יותר?

הנושא הזה חשוב כי הוא זה שמעצב את חוויית השהות שלנו במשרד והוא גורם לנו לרצות לשבת שם או להימלט החוצה כמה שיותר מהר. צבעים הם המפתח לכל אווירה משום שיש להם השפעה על מצב רוח ועל אווירה, אבל בניגוד למקובל בדרך כלל, לא חייבים להיות בהירים ומונוכרומטיים מדי, אלא אם כן האווירה של המשרד דורשת זאת. כדי לתכנן עיצוב פנים משמח לא חייבים להשתמש בפלטת צבעים ססגונית וצעקנית כזאת בהכרח אלא להשתמש בה נכון. שילובי צבעים מדויקים ומותאמים זה לזה  בהרמוניה מבלי לגרום להם להתנגש ולעצבן את העין יותר מדי הם המפתח. כמו כן, צבעים סולידיים מדי יכולים להיות רציניים ועגומים מדי ולגרום לאווירה דיכאונית ומדוכדכת במשרד, ולכן חשוב לשקול את כתמי הצבע השמחים והחיוניים פה ושם ולתכנן אותם בתבונה.

פינות ישיבה שמעודדות שיח

כשיש פינות ישיבה נעימות שמעודדות ישיבה של עובדים בהפסקות זה מעודד שיח והרבה מאוד סיעור מוחות כדי לעזור אחד לשני. זה תלוי במספר השעות שיושבים בעבודה אבל אין ספק שאווירה חופשית יותר שבה סומכים על העובדים שיחלקו את זמנם בהתאם וינצלו אותו נכון יכולה לחולל פלאים. כך אפשר לשבת עם אנשים לאו דווקא ליד שולחן העבודה אלא לשנות מיקום שיכול לשנות גם צורת חשיבה, כי כידוע, דברים שרואים משם לא רואים מכאן.